5. del – Angst

5. del er en afrunding af mine fire andre angst-indlæg.

Formålet med mine lange skriv har været at oplyse, give andre følelsen af ikke at være alene, nogle kan deraf relatere, andre kan lære – alle disse ord kan være med til at hjælpe på det.

I de fire indlæg har jeg kun fortalt om de hårde ting, der er ved at leve med angst, jeg har fokuseret på de svære oplevelser. Men det er heldigvis ikke kun sort / hvidt, livet er fyldt med nuancer – I alle de år, hvor jeg har haft angst, har der altid være flere gode og lyse oplevelser end dårlige. Jeg er meget, meget heldig med de mennesker, jeg har i mit liv – min familie, min kæreste Frederik, mine veninder og venner. Men angsten har givet mig nogle rutsjebaneture, som i perioder har været noget nedadgående, og andre gange har de slet ikke været synlige og mærkbare, netop fordi jeg har så gode mennesker i mit liv, (og også fordi jeg er et meget stædigt menneske). Jeg udlever de ting jeg vil, selvom angsten flere gange har prøvet at trække mig i en anden retning.

Men selvom jeg har lidt meget af angst, så er jeg i dag uddannet studiesekretær på Aalborg Universitet i København, samtidig har jeg også en halv rolle som studienævnssekretær. Jeg arbejder fuldtid og kan sagtens fungere og have et liv som alle andre, selvfølgelig. Man skal huske, at alle lider under for noget, det er bare forskelligt hvad. Jeg har en lejlighed med min kæreste og vi har fået en kat – Vilma.

Med ovenstående vil jeg bare sige, at selvom man kan have det ad helveds til i perioder, nogle gange meget laaange perioder, og selvom at angst kan være invaliderende, så kan man godt komme videre. Det er så vigtigt, at man finder sin indre kampgejst frem – og med den, er man ligeså stærk og sej, hvad enten man ender på angstmedicin eller ikke.

Det vigtigste er, og det gælder for alle mennesker, at man skal acceptere at livet sjældent bliver som man havde forestillet sig, og man skal acceptere at angsten måske altid vil være en del af ens liv. Men så længe man finder en måde at leve med den på, som fungerer for en, så kan man få ligeså meget ud af livet som alle andre, og udleve de drømme man gerne vil. Der var perioder i mit angstforløb, hvor jeg troede, at jeg ikke ville få mulighed for det, men det var også bare katastrofetanker. Jeg lader katastrofetankerne flyde, ligesom man gør med strøtanker, og holder ikke fast i dem mere.

Tak fordi I læser med. Angst og andre psykiske lidelser er et emne, som aldrig skal ties.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *