Julens falske glæder

Der er så meget, man glæder sig til ved julen, og der er da meget af det, som holder, men altså.. der er også mange falske glæder ved julen. Dén glæde kan være minder, man husker, var vildt hyggeligt som lille, fordi man egentlig ikke vidste, hvor meget arbejde der lå bag. F.eks. brunkagehus, som min mor lavede i julen, da jeg var lille – tænk hvor meget arbejde der ligger bag, jeg orker næsten ikke engang at bage julesmåkager. Tag også de 24×3 kalendergaver, som mine brødre og jeg fik, indtil vores forældre valgte at gå over til adventsgaver, hvilket man virkelig godt forstår. Og historien om da vi hvert år i kulde, regn eller mudder fældede vores eget juletræ (en beslutning der kunne tage lang tid med tre små børn), og selvfølgelig skulle juletræet også være økologisk, og det her er tilbage i 90’erne, men min mor har altid været meget forud med øko og så meget andet, ja ja, det må man godt stolt sige højt. Jeg husker det hele som meget idyllisk, men kan godt se nu, med mine voksenøjne, at det ikke bare har været ren idyl. Så nu tager vi nogle eksempler fra min egen december dette år.

Værsgo, en liste over mine falske juleglæder, nærmere skuffelser:

  • Juletivoli – Meget smukt, men det regnede og regnede og regnede, da vi var der, så den julestemning man prøvede at komme i, skyllede ligesom væk i regnen
  • Vores kalenderlysdekoration – Blev smadret over en nat af Vilma, så nu står kalenderlyset helt kedeligt i en glaslysestage
  • Julepynt – Næsten alt vi har hængt op er faldet ned, pga., ja… tyngdekraften
  • Vores juletræ – Det bliver nødt til at stå udenfor ellers kravler Vilma op i det og splitter det ad, men det blæser åbenbart meget i Solrød, for det vælter hele tiden udenfor…
  • Julestemningen – Hmm.. den er der ikke rigtig, men jeg glæder mig til juleferie og til at være sammen med min familie
  • Julemusikken – Allerede træt af den, selvom jeg tvangsspiller det i bilen på vej til arbejde og på vej hjem igen, hvorfor? for at komme i julestemning, det virker bare ikke rigtig
  • Sne – Hvorfor føler jeg, det altid sneede i december, da jeg var lille? Måske er det bare noget, jeg har opdigtet, som et slags juleeventyr
  • Julemarked – Alt for mange mennesker

Og nu skal jeg nok stoppe, for jeg elsker faktisk julen, også selvom, apropos forventninger, at jeg ikke skal have for høje forventninger til den.

Imorgen tager Frederik og jeg ud for at købe julegaver efter arbejde (jeg har ikke købt en eneste endnu), og tilsidst runder vi af med at se d’Angleterres juleudsmykning, måske det kan få mig i julestemning?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *