Hej angst, nu må du gerne gå igen

Hmm den sidste uge har været lidt hård.. Jeg har mærket meget til den her generaliseret angst, som jeg lider af i perioder, og som jeg får medicin for. Så det gør mig lidt utryg, når jeg mærker til den, for jeg tager jo medicin, så jeg føler egentlig, den slet ikke burde kunne titte frem fra sit skjul. Jeg bliver bange for det ikke stopper, når angsten kommer igen, ligesom førhen, inden jeg startede på min medicin, for der var den der hele tiden. Men jeg kan så mærke, at jeg faktisk er blevet bedre til at berolige mig selv med ord som; “den er her bare lige nu pga. for lidt søvn og fordi der er travlt på mit arbejde disse dage.” Også ord som; “den skal nok smutte igen, den er her bare lige lidt, og det er egentlig okay, du skal ikke være et overmenneske, du skal ikke være perfekt.”

Og lige netop ordet perfekt, (lorte ord), har for mig været en torn i øjet og har været dét der holdt mig fanget i den her sociale angst, jeg begyndte at mærke til, da jeg var 18 år. Som så senere hen udviklede sig til generaliseret angst. Generaliseret angst er, når angsten bare hele tiden er der, der er ikke noget bestemt, der behøver at trigge den, den er der ligesom bare konstant til stede i kroppen – Et resultat af at ens nervesystem har været på overarbejde alt for længe.

Nå, men jeg beroliger mig selv med, at den ikke kommer til at manifestere sig i min krop igen, det er simpelthen ikke muligt. Den går væk igen, og kommer også igen, men det gør ikke noget, for den er et symptom på, at nu skal jeg lige passe på mig selv. Den hjælper mig egentlig, men den hjælper mig mest, når den også ved, hvornår den skal smutte igen. Og til det, så har angsten med tiden og med hjælp fra medicinen fået en bedre situationsfornemmelse, heldigvis!

Vilma ligger ved siden af mig i sofaen, mens jeg skriver det her, og Frederik ligger og får en lur. Vi skal til Phlake koncert i aften, så der skal lige slappes lidt af inden især for mit vedkommende, så jeg virkelig kan nyde aftenen uden angsten.

Så hej angst, tak fordi du passer på mig, jeg har mærket dig nu og ved hvad jeg skal gøre for at passe på mig selv, så nu må du gerne gå igen! Hej hej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *