Søvnløs

At ligge søvnløs en hel nat er noget, jeg kender alt for godt. Det er heldigvis et stykke tid siden, jeg sidst har haft sådan en nat. Men når jeg har de nætter, er jeg ved at blive sindssyg. Jeg kan ligge fra kl. 23 til kl. 5-6 stykker og bare vende og dreje mig med tankemylder og stress over, hvad klokken mon nu er. Timerne går ubarmhjertigt videre mod morgenen og det ender altid med, at jeg tilsidst står op helt ked af det over en nat uden søvn. Den værste søvnløshed jeg engang oplevede var, da jeg havde 5 nætter i træk, hvor jeg ikke fik sovet mere end sammenlagt 6 timer fordelt over de 5 nætter. Det var forfærdeligt og jeg nåede at udvikle en angst for, at jeg ikke kunne falde i søvn, hvilket slet ikke hjalp på min søvnløshed. Jeg lå i min seng med en stressfølelse i hele kroppen, bankende hjerte, tankemylder og katastrofetanker om; at nu ville jeg sikkert dø af søvnmangel eller ihvertfald blive sindssyg – Det skete heldigvis ikke 🙂 Jeg har heller ikke haft en lignende søvnløshedssituation siden. Men aftener/nætter hvor der går et par timer, før jeg falder i søvn, det er ikke en sjældenhed for mig.

Jeg er meget afhængig af min søvn, jeg skal helst have mellem 8-10 timers søvn hver nat ellers bliver min angst altid værre. Det er bare lidt svært, når jeg også er et B-menneske og først kan sove tidligst efter kl. 23 og helst sover til kl. 10 i weekenden, men i hverdagen skal jeg op ved 7 tiden, så ofte får jeg kun 7 timers søvn i hverdagen og det er bare for lidt.

Godt det nu er fredag og jeg kan sove, lige til jeg vågner helt af mig selv de næste to dage. At vågne kl. 10 og derefter ligge i min seng så længe jeg vil, det er fantastisk. Derfor går der nok også nogle år, før jeg bliver mor, for når jeg endelig sover, så elsker jeg det virkelig.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *