Angst, følelser og accept

I angsten er man udelukkende i sine følelsers vold og alle sanser er forstærkede, man kan mærke alt i ens krop. Mine følelser har tit fået frit løb, når jeg har været alene. Her har jeg tilladt mig selv at græde, at blive sur på min angst og at mærke frustrationen over den. Det kan føles meget overvældende, alle de følelser og tanker der fylder fra top til tå.

Når jeg er i mine følelsers vold, så giver jeg mig hen til det, jeg føler, det kan være alt fra glæde til sorg. Jeg udtrykker det med ord og stemning. Det er sundt at udtrykke sine følelser, men når man er “fanget” i sine følelser under angst, er det meget væmmeligt, fordi man mærker sin krop og sine følelser på en helt anden måde, man føler, man mister sig selv – Jeg har prøvet at græde uhæmmet, flygtet fra sociale situationer og følt mig som en fiasko, når jeg ikke har haft lyst til at gå udenfor min dør. I disse tilfælde er det ikke sjovt, at give sig så meget hen til det man føler.

Men at være i mine følelsers vold er for det meste også en god og sanselig oplevelse, især når det er udsprunget fra positive følelser. I forhold til de negative følelser kan det være en befrielse at give sig selv lov til at græde, at sørge, at sætte sine egne grænser, at være vred eller at turde sige sin mening. Man skal ikke underkende sine følelser. Men som jeg skrev igår, ville det være rart, at kunne skrue lidt ned for følelserne til tider.

Jeg mærker meget, føler meget, det er nogle værdier, jeg elsker, men det er også et livsvilkår, som jeg har skulle lære at elske. Det kan være opslidende, hvis man ikke drager omsorg for sig selv, når følelserne flyder over. Det er nok det vigtigste, når man er midt i angsten, at drage omsorg for sig selv, acceptere at man er i sine følelsers vold, acceptere man føler meget og acceptere at man skal lytte til sin krop. For når man har angst, prøver kroppen at fortælle noget meget vigtigt – at man skal passe på sig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *