Vinterhi

Jeg har ikke skrevet i halvanden uge, der har været en slags vinterferie-stemning herinde, bare uden ferie.. for mit vedkommende. Jeg har flere indlæg, jeg ellers gerne ville skrive på, men jeg har bare ikke haft tiden eller overskuddet til det efter arbejde. Ordene kommer heller ikke så let ud på skrift, som de ellers plejer, når jeg først går igang. Den her dag er ingen undtagelse, trætheden og vinteren har slået mig omkuld, jeg vil bare ligge i hi under min dyne. Så det gør jeg nu, jeg har tændt stearinlys og sat “Venner” på, så jeg forhåbentlig ikke bliver for trist af den tunge træthed.

Jeg er klar til forår nu!

Lidt om yoga og podcast

Idag har jeg arbejdet hjemme, og da jeg lukkede computeren ned gik jeg en lang tur, og tog så en eftermiddagslur, da jeg var hjemme igen. Nu sidder jeg med en kop kaffe, mens jeg skriver det her indlæg, og hører podcast. Klokken 19 skal jeg til yoga med min mor, det er vi startet til sammen, hun har simpelthen været så sød og dejlig at give mig yoga -og pilates timer, så jeg ikke selv behøver betale for det i 3 mdr. Jeg har egentlig været ret træt af yoga, jeg har gået til det i mange år gennem mit voksenliv, men det er virkelig hyggeligt at gå der sammen med min mor. Det er en mand som er yogainstruktør, han er både uhøjtidelig og sjov, og de mennesker som går der, kan man mærke går der, fordi de faktisk godt kan lide yoga og ikke fordi det er meget “in” at gå til. Sådan følte jeg ofte det var, da jeg gik til yoga på Frederiksberg for nogle år siden. For et år siden gik jeg til yoga gennem mit arbejde på Universitetet. Aalborg Universitet ligger i Sydhavn ved Sluseholmen (måske lidt ligegyldigt info), nå, men til de yogatimer gik jeg med to af mine kollegaer, det var også meget hyggeligt, men det lå en mandag eftermiddag og det er åbenbart bare ikke en god dag for mig at skulle til noget fysisk efter arbejde. Der er det bedre på en torsdag.

Men apropos podcast, som jeg hører lige nu og her, mens jeg skriver, så skrev jeg for nogle dage siden et indlæg om ting, jeg hader (ikke særlig konstruktivt, men lidt sjovt). Her kommer der så nogle ord om noget jeg ELSKER – sådan virkelig elsker! Og det er… Podcast – Jeg er vild med rigtig mange podcasts og jeg synes, det er en fantastisk måde at få mere viden på, åbne sine horisonter og høre en masse virkelige historier. Og hold op, hvor hører jeg meget podcast, jeg sluger mine yndlings-podcasts råt.

Derfor vil jeg lige anbefale nogle af dem her:

 • En helt ny Podcast af Fallulah ”Hej søster”, hendes første afsnit udkom sidste onsdag og der udkommer et nyt hver onsdag. Det er om forskellige emner, som hun dykker ned i med nye gæster hver uge, og der er en masse god søster-energi i hendes podcast.
 •  ”Krøllet Kærlighed” af Sneglcille, som også er blogger, hun er sååå dygtig til alt hun begiver sig ud i, og er meget ærlig om sit liv, hun har selvironi og en dejlig stemme.
 • ”To the moon honey” en podcast om moderskabet både før og efter, der er en masse gode samtaler med mødre om graviditet, fødslen og tiden efter, mødrene er alle nogle, som jeg tror de fleste kender fra rampelyset.
 • ”Tårekanalen” af Rikke Collin, det er en podcast om alt det, der rører os mennesker til tårer, hun har en ny gæst med i hvert afsnit, her er det også ofte nogle mennesker, man kender fra rampelyset.
 • Og selvfølgelig ”Fries before guys” som jeg elsker og har skrevet om før, jeg elsker de to kvinder bag den podcast – Nanna og Josephine, de tør tale om alt det, man ikke selv tør tale højt om, det er ærlighed når det er bedst og det er en meget vigtig podcast.

Så lyt med.

Rastløshed og strøtanker

Det er søndag, Frederik er på arbejde, Vilma er for første gang i løbetid og jeg venter på en stor ting skal ske, som jeg først får af vide på torsdag om det kommer til at ske eller ej, i denne omgang… Så de her dage er vi to damer herhjemme som er rastløse – for Vilma hun vil ud, det er det, der er med løbetiden… Men hun skal ikke ud og finde en hankat, det er hun slet ikke gammel nok til og desuden har jeg læst at katte kan få 4 kuld om året!!! 4 kuld, det er jo helt vildt. Så hun skal steriliseres og kan så derefter komme ud, der skal findes en tid på dyreklinikken til det.

Jeg er et ret utålmodigt menneske, så dét at jeg skal vente på noget stort, det er svært for mig. Jeg føler tiden går uendelig langsom og jeg kan ikke rigtig være til stede, før det er blevet torsdag, kan jeg mærke. Så blivvvv nu torsdag.

Jeg har forresten ikke noget vinterferie i år, jeg gemmer mine sidste feriedage til påsken. Det er heller ikke så fedt, det skal jeg også vente på, men der kan jeg i det mindste glæde mig til at Frederik og jeg skal til London på en forlænget weekend.

Jeg havde tænkt, jeg ville gå rastløsheden væk idag, men det regner og stormer udenfor, og Vilma har bidt mit headset i stykker. Så jeg kan ikke høre podcast, mens jeg går, og lige for tiden skal jeg have en podcast i ørerne, når jeg går tur, ellers kommer jeg simpelthen til at kede mig eller tænke for meget. Så hvad skal jeg finde på.. hmm, jeg tror, jeg vil give badeværelset en omgang rengøring, også super kedeligt, men det trænger, og så kan jeg høre min podcast i højtaleren imens, det bliver nok lidt sjovere at gøre rent så.

Ting jeg hader (som de fleste elsker)

Ovenpå de lidt, måske meget, tunge indlæg de sidste par uger, så har jeg brug for at skrive om noget enkelt, sjovt og lidt mærkeligt.

Og det bliver simpelthen en liste over de ting jeg hader, men som de fleste elsker:

 • Jeg hader cover-sange, og det er ligemeget hvilken cover-sang og hvem der synger den, det lyder bare aldrig godt
 • Jeg hader avocado (jeg kan ikke lide smagen og jeg får så ondt i maven af at spise det)
 • Jeg hader tomater (saften smager af opkast, og jeg overdriver ikke)
 • Jeg hader sushi (giver mig også ondt i maven, og jeg synes, det er kedelige smage, det er en overvurderet ret efter min mening)
 • Jeg hader lange bade (kan kun lide lange bade i badekar)
 • Jeg hader musicalfilm (sådan noget som Mamma Mia og La La Land)
 • Jeg hader når folk sætter Disneysange på til varm-op-fester
 • Jeg hader lugten af mandeparfumen “Dior Sauvage” som alle mænd købte i en periode, da den var blevet kåret som bedste duft for nogle år siden
 • Jeg hader Pepsi Max (det smager simpelthen så dårligt)
 • Jeg hader (og det hader jeg virkelig) at få det varmt (jeg vil hellere fryse end at svede)
 • Og sidst men ikke mindst, så hader jeg sodavandsis (verdens kedeligste is)

Mange vil nok være meget uenig med mig i ovenstående, men det er min liste over de ting jeg hader, og som jeg tror de fleste elsker. Jeg kunne sikkert godt finde på flere, men jeg bliver egentlig også træt af at se på det pessimistiske ord “hader”. Så slut for nu og god torsdag aften!

5. del – Angst

5. del er en afrunding af mine fire andre angst-indlæg.

Formålet med mine lange skriv har været at oplyse, give andre følelsen af ikke at være alene, nogle kan deraf relatere, andre kan lære – alle disse ord kan være med til at hjælpe på det.

I de fire indlæg har jeg kun fortalt om de hårde ting, der er ved at leve med angst, jeg har fokuseret på de svære oplevelser. Men det er heldigvis ikke kun sort / hvidt, livet er fyldt med nuancer – I alle de år, hvor jeg har haft angst, har der altid være flere gode og lyse oplevelser end dårlige. Jeg er meget, meget heldig med de mennesker, jeg har i mit liv – min familie, min kæreste Frederik, mine veninder og venner. Men angsten har givet mig nogle rutsjebaneture, som i perioder har været noget nedadgående, og andre gange har de slet ikke været synlige og mærkbare, netop fordi jeg har så gode mennesker i mit liv, (og også fordi jeg er et meget stædigt menneske). Jeg udlever de ting jeg vil, selvom angsten flere gange har prøvet at trække mig i en anden retning.

Men selvom jeg har lidt meget af angst, så er jeg i dag uddannet studiesekretær på Aalborg Universitet i København, samtidig har jeg også en halv rolle som studienævnssekretær. Jeg arbejder fuldtid og kan sagtens fungere og have et liv som alle andre, selvfølgelig. Man skal huske, at alle lider under for noget, det er bare forskelligt hvad. Jeg har en lejlighed med min kæreste og vi har fået en kat – Vilma.

Med ovenstående vil jeg bare sige, at selvom man kan have det ad helveds til i perioder, nogle gange meget laaange perioder, og selvom at angst kan være invaliderende, så kan man godt komme videre. Det er så vigtigt, at man finder sin indre kampgejst frem – og med den, er man ligeså stærk og sej, hvad enten man ender på angstmedicin eller ikke.

Det vigtigste er, og det gælder for alle mennesker, at man skal acceptere at livet sjældent bliver som man havde forestillet sig, og man skal acceptere at angsten måske altid vil være en del af ens liv. Men så længe man finder en måde at leve med den på, som fungerer for en, så kan man få ligeså meget ud af livet som alle andre, og udleve de drømme man gerne vil. Der var perioder i mit angstforløb, hvor jeg troede, at jeg ikke ville få mulighed for det, men det var også bare katastrofetanker. Jeg lader katastrofetankerne flyde, ligesom man gør med strøtanker, og holder ikke fast i dem mere.

Tak fordi I læser med. Angst og andre psykiske lidelser er et emne, som aldrig skal ties.