Klar til november

Så gik der hverdag i den, en hverdag med en lille killing også. Det har været nogle dejlige uger både på arbejdet, herhjemme med Frederik og jeg har haft mere overskud til at lave aftaler med mine veninder.

Der sker mange gode ting i november. Jeg får en lille kusine, min moster er gravid med sit første barn, jeg glæder mig så meget til at møde hende, hun er hos os indenfor de næste tre uger!

Frederik og jeg har flere dates i november, hvilket er så fedt, for det har vi ikke haft i et stykke tid pga. travlhed og fyldte weekender. Vi skal til koncert i næste weekend med Phlake, det bliver en lørdag med god mad, musik og store kolde fadøl. Måske også nogle farverige drinks efter koncerten.

For tiden går jeg også med nogle spændende tanker om min blog, men det vil jeg skrive mere om i den nærmeste fremtid, når der er mere at fortælle om det.

Hej Vilma

Vores killing Vilma er ankommet. Det gjorde hun igår, min mor og jeg hentede hende på en gård. Hun er virkelig et pragteksemplar, og det siger jeg ikke kun fordi, hun er min kat, haha.. eller måske, men jeg synes faktisk, hun er utrolig klog. Hun lærte b.la. helt af sig selv, på ikke engang en halv time, hvor hun skulle spise og hvor hun skulle gå på toilettet. Hun leger, spinder meget og er utrolig kælen. Hun vasker sin pels, hvilket jo er et virkelig godt tegn, for så betyder det, at hun trives og føler sig tryg.

Natten gik også fint, hun sov både lidt på Frederiks mave, på min mave og i sin kurv, som vi havde lagt op i sengen til hende. Det går bare godt med hende, heldigvis, og på trods af at jeg vågnede flere gange i nat, da jeg ikke kunne sove helt tungt med Vilma ved min side, så kørte jeg Frederik på arbejde imorges, bagte boller, ryddede op og satte en vask over, overskud! Og der har også været plads til en lille lur sammen med min killing.

Velkommen lille pjuskede Vilma!

En podcast anbefaling og en dejlig nyhed

Igår aftes var jeg sammen med min veninde Camilla, vi spiste aftensmad sammen og hyggede ellers bare med lidt musik og en masse snak. Jeg fortalte hende om en podcast, som jeg også lige vil nævne herinde, nemlig “Krøllet kærlighed” af SneglCille. Hun er en kendt blogger, har efterhånden været det i mange år, og hun laver også podcasts. Både “Voksen ABC” med hendes veninde Rachel, og nu også hendes helt egen podcast “Krøllet kærlighed”. Den kan kun anbefales, hold op hvor er den god, jeg har slugt de 3 afsnit på ingen tid, og glæder mig allerede til 4. afsnit i næste uge. Der udkommer et nyt hver uge. Det handler om hende og hendes mands vej til deres kærlighed, som har været lidt utraditionel, kan man måske kalde det. Hør den, hør den, hør den.

På lørdag sker der noget meget spændende! Vi får en lille kattekilling, jeg henter hende lørdag eftermiddag, og så skal weekenden ellers bare være rolig, så Vilma (ja, det skal hun hedde), kan vænne sig til sit nye hjem. Jeg har fri på mandag, og arbejder hjemme tirsdag, så jeg kan være lidt mere hos hende, og Frederik har fri på onsdag, der er han hos hende. Det er først torsdag, hun skal prøve at være helt alene hjemme, mens vi er på arbejde. Så i weekenden vil jeg bage boller, høre podcast og lære Vilma at kende. Det er en weekend, jeg glæder mig helt vildt til og den starter allerede imorgen! Jaaaa 🙂

En lille pause fra arbejdet

Jeg kan ikke rigtig tage mig sammen til noget som helst idag, slet ikke arbejde, selvom det skal jeg, det skal man jo, når man er voksen og har et fuldtidsjob.. Men jeg er træt, eller jeg kan bare finde på 100 andre ting jeg hellere vil, end at sidde inde på kontoret. Solen skinner og de fleste har efterårsferie. Tarveligt. Det vil jeg også have, men fordi jeg startede på mit job i november sidste år, så har jeg kun optjent sådan ca. 2 dages ferie og de er jo brugt for længst i sommeren. Ja, så jeg sidder herinde, heldigvis sammen med min meget søde kollega, så helt kedeligt er det ikke.

I forhold til den lægetid igår, så nåede jeg at sidde i venteværelset i en halv time, før jeg tog mig sammen og gik op til skranken og spurgte, hvornår jeg kunne komme til. Lægesekretæren fandt så ud af, at hun var kommet til at sige en forkert dato til mig, da jeg ringede mandag morgen for at få en tid samme dag.. Lægetiden var åbenbart først imorgen, altså som idag, så jeg skal forbi lægen igen idag og håber så, at jeg kan regne med min tid.

Nå jeg vil gå igang med min voksende mailindbakke og få oprettet nogle eksamener. Det skal jo gøres, men jeg må lige tage mig sammen, med hjælp fra en masse kaffe selvfølgelig, det er som en slags dessert for mig idag.

Økonomi hmm..

Så blev det mandag formiddag, eller måske kalder man det eftermiddag, når nu klokken er over 12. Jeg arbejder hjemme idag, jeg skal til lægen om halvanden time med min fod, og jeg skal til psykolog kl. 16, så der sker lidt forskelligt.

Det bliver en dejlig kort arbejdsuge, for jeg har fri på fredag og holder lang weekend, for jeg har nemlig også fri på næste mandag, skønt, skønt, skønt! Økonomisk er det en lidt skrabet måned, for der er kommet rimelig mange uforudsete udgifter oveni hinanden, som jeg ikke lige har fået sparet sammen til.. Det skal jeg blive bedre til, som min bankdame så fint sagde til mig, da de havde afvist at låne mig penge, de låner åbenbart ikke ud til uforudsete udgifter og det er måske meget godt. Nå, men heldigvis har jeg en mor, som altid hjælper mig. Hun har lagt et realistisk budget med mig for det næste halve år, så jeg også kan få sparet nogle penge sammen, og hun har lånt mig lidt penge, hvilket har resulteret i, at jeg nu kan komme igennem denne måned uden at skulle spise havregryn hver dag. Tak mor!

I slutningen af oktober måned, når jeg har fået løn igen, så har Frederik og jeg aftalt at skulle i Halloween Tivoli, jeg elsker den der lidt uhygge, der er i oktober, som samtidig også er en meget hyggelig måned. Vi skal også lave græskar i næste weekend. Små glæder – og når nu jeg skal til at spare lidt hist og her og spare flere penge sammen, så er det meget godt at finde nogle hyggelige aktiviteter, som ikke koster så meget.

Der skal jo være råd til julegaver, for pludselig er det december måned. Julen er også noget, jeg elsker og allerede glæder mig til. Der er noget ved de der højtider og traditioner (også de amerikanske traditioner), som gør den mørke tid noget sjovere.

Jeg må hellere ud af mit nattøj og gøre mig klar til at skulle ud i verden lige om lidt.

 

Tirsdag aften

Det er tirsdag aften og jeg sidder i sofaen, viklet ind i min dyne med en kop the i hånden og en skål vindruer ved siden af mig. Jeg har tændt stearinlys og kan kigge på månen her fra min plads.

En dejlig aften og jeg trænger virkelig også bare til at slappe af, så det er det, jeg gør nu, lader op i mit eget selskab. Jeg synes ofte, tirsdage er ret hårde, der er altid lidt ekstra travlt på arbejdet, dagen føles lang og der er mange dage til fredag, men nu er den travle del af dagen ovre og jeg kan trække vejret dybt.

Jeg startede til psykolog, eller faktisk er hun psykoterapeut, her i onsdags og det gik rigtig godt, det var en god halvanden time, jeg havde hos hende. Jeg skal derhen igen på mandag. Der er allerede flere ting, jeg har taget med mig fra vores samtale i onsdags. Jeg vil skrive mere om det snart, men lige nu er jeg for træt til nærmest at tænke og formulere mig, så det må blive et andet indlæg.

God aften 🙂

En ny rutine

Nå, jeg har ikke lige fået efterlevet mit mål om, at jeg gerne vil begynde at skrive mindst 2 indlæg om ugen, men det skal nok komme. Tilgengæld er jeg begyndt på noget andet, som jeg håber, også kan blive en del af min ugentlige rutine, og tro det eller ej… det er træning! Jeg er simpelthen begyndt at træne, det er rimelig vildt for mig, for træning har aldrig været noget, jeg har nydt, og det er det stadig ikke, men motivationen for at træne, kan jeg pludselig mærke.

Jeg tror motivationen og lysten til at begynde at træne, kommer sig af, at jeg endelig har fået det bedre igen. Den værste angst har lagt sig, jeg har lagt denne dårlige sommer bag mig, og min angst-medicin virker nu, som den skal. Jeg begynder til psykolog idag og jeg føler jeg er ved, at have et overblik igen, en hverdag igen, som ikke går på at skulle overleve, men på at skulle leve. Det er lige netop dét, medicinen er med til at gøre for mig, den fjerner den værste angst, så jeg ikke kun føler, jeg skal overleve hver dag, men kan leve hver dag.

Jeg er også heldig ikke at have slemme bivirkninger ved medicinen, men jeg har én bivirkning, som jeg først er begyndt at kigge ordentlig på, efter jeg måtte smide håndklædet i ringen og begynde på min angst-medicin igen. Jeg har fået et langsommere stofskifte, mere appetit og tager dermed lettere på i vægt. Det er noget nyt for mig, jeg har hele mit liv været ret slank, og jeg har ikke skulle tænke over træning eller hvad jeg spiser. Men efter jeg startede på min angst-medicin første gang, begyndte jeg ret hurtigt at tage på, lige nøjagtig 13 kg. på halvandet år. Det har faktisk ikke irriteret mig meget, men alligevel med undtagelse af én ting, at der er meget af mit tøj, jeg ikke kan passe mere, det er irriterende. Jeg har også lige skulle vænne mig til at se min krop på en anden måde, det har været lidt underligt, indrømmer jeg gerne, men sådan er det jo ofte med forandringer. Men men men – hovedårsagen til den nyopstartede træning er, at jeg vil begynde at leve lidt sundere, jeg vil gerne behandle min krop godt, det fortjener den, virkelig, jeg har så meget kærlighed til min krop og jeg skal huske at passe på den.

Med mit job som studiesekretær, sidder jeg meget ned hele dagen, så at jeg får motioneret et par gange om ugen, vil være rigtig godt for mig. Derudover må jeg også tænke på, at jeg er 25 år og jeg vil gerne fortsætte med at have det dejligt i min krop uden rygsmerter eller andet dårligt. Jeg har b.la. en iskiasnerve i ballen, som til tider kan sætte sig fast, men træning hjælper med, at den bliver, hvor den skal. Jeg skal også have styrket mine rygmuskler, fordi jeg har en hypermobil rygsøjle og lænd.

Så der er lidt forskellige grunde til denne nye rutine, det er en ret spændende proces, måske kan jeg blive sådan en, der faktisk nyder at træne, men det tvivler jeg nu på.

Jeg har et rigtig godt tip, som jeg fik af min veninde, og som jeg nu vil give videre. Sæt en serie på når du træner, tiden går meget hurtigere! Jeg ser “Keeping up with the Kardashians”, det er tilpas underholdende til, at jeg får fokus væk fra det hårde i træningen og jeg glemmer at kigge på uret 🙂