En hyldest til dovenskab og en “uperfekt” lørdag

Lige nu sidder jeg ved mit spisebord med en kop kaffe og min yndlings podcast “Fries before guys” i højtaleren. Det er min absolutte yndlings måde at starte weekenden på.

Jeg skal ikke lave noget idag, jeg har ingen planer og det er virkelig dejligt. Jeg elsker morgenerne og aftenerne, når jeg har fri, men jeg er ikke særlig vild med eftermiddagene, der bliver jeg altid lidt rastløs og får følelsen af, at jeg burde gøre dit og dat, inden jeg “må” slappe af foran fjernsynet. Det er virkelig en irriterende rastløshed. I hverdagen laver man jo ikke andet end at løbe rundt fra den ene aftale til den anden, både når det kommer til arbejdet, de praktiske ting der skal gå op i hverdagen derhjemme og at man også gerne vil nå at se sine veninder, familie og have lidt kvalitetstid med sin kæreste. Så når jeg så endelig har en fridag, hvor jeg ikke skal noget, vil jeg egentlig bare gerne kunne gå rundt i nattøj hele dagen og kun lave de ting, jeg har lyst til – og hvis det er at ligge på sofaen hele dagen, så er det helt perfekt og ikke noget, jeg skal få dårlig samvittighed over.

Så jeg går all-in på dovenskaben i dag og vil prøve at gemme den dårlige samvittighed væk, som slet ikke hører hjemme her, og så bare huske mig selv på, at den dårlige samvittighed er et negativt resultat af vores samfund, hvor alt bare skal gå hurtigere, hurtigere og hvor det handler om at være produktiv og effektiv hele tiden.

Man må gerne være doven, man må gerne være asocial, man må gerne spise risengrød til morgenmad, som jeg har gjort denne morgen/formiddag, og man må gerne spise pizza til både frokost og aftensmad og drikke vin, som var det en dessert. Det er min lørdag og jeg gider ikke drukne i alle mine og andres forventninger i dag.

Jeg har også en lille update på det hus, vi var ude og se i går. Haven var ligeså smuk og idyllisk som på billederne, men selve huset havde mange ting, der skulle laves i den nærmeste fremtid og derudover var pladsmangel også en væsentlig faktor. Så det bliver ikke vores fremtidige hjem, men vi er startet på vores hus-kig og er nu i den proces, som det kræver og det er egentlig ret sjovt og spændende. Vi skal til møde med banken i næste uge, for at høre om lån, meget voksent, så må vi se, hvad der egentlig er realistisk for os lige nu. Jeg har allerede fundet et andet hus, jeg godt kunne tænke mig, vi tog ud og fik et kig på. Men jeg skal også lige huske at trække vejret, det hele kan godt gå lidt for hurtigt nogle gange, når jeg får en idé.

Jeg vil ligge mig på sofaen nu og trække min dyne ned over mig med en bog i den ene hånd og et stykke pizza i den anden.

Drømme om flere skriv og et hus

Jeg vil gerne skrive flere indlæg, og finde mere tid til at skrive, for jeg elsker det jo. Dagene går bare så stærkt og med et fuldtidsjob ved siden af, så er overskuddet der ikke altid til det, desværre. Men jeg tror jeg vil sætte mig det mål, at jeg vil udgive mindst 2-3 indlæg om ugen, det føler jeg, er et realistisk mål, det er ikke for højt sat – så kan jeg forhåbentlig komme ind i en god skriveperiode igen, hvor jeg holder mit skriveri ved lige.

Men nu til noget helt andet! For i morgen sker der noget meget spændende. Frederik og jeg skal ud og kigge på vores (måske) fremtidige hjem. Vi har fundet det hyggeligste hus, et sted hvor jeg godt kan se mig selv bo og skabe en familie sammen med Frederik. Jeg håber virkelig, huset er ligeså fantastisk i virkeligheden, som det er på de billeder, ejendomsmægleren har lagt op. Der er den mest idylliske have med frugttræer. Det minder mig lidt om mit barndomshjem, og det ligger heller ikke langt væk fra, hvor jeg er vokset op. Det er dog ikke så tæt på København.

Det er lidt sjovt med mine boligdrømme, enten så skal det foregå inde i byen (København) eller ude på landet, fra den ene yderlighed til den anden, som jeg også skrev i indlægget omkring mit savn til København. Men huset, vi skal se på i morgen, har simpelthen udsigt til marker, den dejligste udsigt, jeg kan lige forestille mig at stå i haven om morgenen, med en kop kaffe i hånden, og kigge ud over markerne, mens duggen fra græsset når ens tæer.

Jeg giver en update, når vi har været til fremvisningen, jeg har helt sommerfugle i maven over det.

Hverdagsskriv

I går efter arbejde tog jeg hjem til min veninde Linnea og hendes kæreste Anne, vi havde en dejlig aften med Risotto, massere af grin og gode snakke. Så jeg var faktisk helt ladet op til i dag, men min onsdag blev hurtigt lidt trættende, den begyndte nemlig med et tandlægebesøg – ikke lige den rareste måde at starte dagen ud på. Men jeg skulle afsted, for noget af min ene kindtand var revnet. Opdagelsen af den revnede kindtand skete i biografen i torsdags, jeg sad godt tilbagelænet i stolen med min slikpose og spiste lakrids, og pludselig mærkede jeg et stykke af min tand faldt af! Det var lidt af en forskrækkelse.

Men det gik heldigvis nogenlunde smertefrit til tandlægen i dag, jeg fik lagt en meget effektiv bedøvelse, som resulterede i at højre side af min mund og også højre side af mit ansigt var fuldstændig lammet. Da jeg kom hjem fra tandlægen, kunne jeg både se og mærke, at jeg ikke skulle køre ind på arbejdet, så jeg arbejdede hjemmefra, og heldigvis for det, for bedøvelsen varede ved i næsten 5 timer! Det er lang tid bare at drikke kaffe og vente utålmodigt på at man må spise..

Det har været lidt af en anderledes onsdag, men jeg har dog for længst fået noget mad og sidder nu i sofaen iført mit nye, dejlige -og meget bløde sæt nattøj. Jeg vil prøve at finde en film og ellers bare vente tålmodigt på at Frederik kommer hjem fra arbejde 🙂

En kærlighed til efteråret

De sidste par år er min kærlighed til efteråret vokset. Hvor da jeg var yngre, var det altid lidt af en sorg, når vi gik ind i september måned, men sådan har jeg det slet ikke mere. Tværtimod, så giver september måned mig ny energi, overskud, og jeg elsker den friske luft, der altid følger med efteråret. Solens stråler som ikke er kvælende varme mere, men omslutter en på en behagelig måde. Gennemtrængende dufte fra græs, skov og blade. Det varme lys fra solen, det bliver mere orange om efteråret og ikke nær så hvidt, som det er om sommeren.

Det er også varme gryderetter -og suppetid – jeg elsker supper, altså hjemmelavede supper, ikke supper fra Mou, men hjemmelavede supper som rød linsesuppe (min absolutte yndlings suppe), kartoffelsuppe, ramen, reje-ferskensuppe, hønsekødssuppe osv. Og derudover elsker jeg at sidde i min sofa med dyne, stearinlys, the, en bog -eller film, især hvis det regner udenfor. Jeg elsker også at gå tur, det gør jeg egentlig altid, men især i efteråret, der er så roligt, som om vi venter på noget, der er så mange dufte.

Måske gror efteråret på mig, fordi jeg faktisk trives i det lidt mere melankolske, den lidt mere melankolske energi og stemning, her er der plads til andre følelser. Om sommeren er der en forventning om, at man hele tiden skal ud, lave aftaler, tage i byen, være glad og positiv, for hvordan kan man være andet, når det endelig er sommer? Men for mig er det en lettelse, når der endelig er plads til min mere introverte side. Jeg er god til at være udadvendt og nyder det, men jeg nyder virkelig også min alenetid, hvor jeg lader op, og her er efteråret en allieret for mig. Efteråret udstråler det introverte, hyggen indenfor og naturen i skoven viser sine smukke farver gennem bladene, men som man ved, snart drypper ned, så man skal virkelig have det hele med, og det gør at alle mine sanser er vækket og vågne.

Der er noget ved efteråret, som jeg har forelsket mig i.