Det sidste punktum

Min offentlige dagbog er en proces, en tankeproces, en skriveproces. Jeg skifter ofte mening omkring mit valg af ord, mine formuleringer, min pointe. Det er en proces, og jeg bliver bedre dag for dag. Bliver bedre til at udtrykke mig. Men jeg har flere gange tænkt, om jeg en dag når dertil, hvor jeg bare er fuldstændig tilfreds med et indlæg, et digt eller et andet skriv. Om jeg når dertil, hvor jeg føler, at jeg ikke kan gøre mere ved det pågældende kreative projekt. Vil jeg altid have følelsen af, at kunne have gjort det lidt bedre eller lidt anderledes? Have lyst til at ændre og udvikle projektet hver anden dag? Vil der komme et tidspunkt, hvor jeg kan stå med et færdigt produkt og synes, at det er helt perfekt, at det er lige, som det skal være, uden at have lyst til at udvikle videre på det eller ændre i det?

Sådan som jeg har det nu, har jeg lyst til at blive i processen og aldrig sætte det sidste punktum. For tænk hvis jeg kunne have lyst til at udvikle i mit skriv eller digt en anden dag, tilføje noget mere eller ændre i det? Når det først er udgivet, så er det udgivet og så er det sidste punktum sat. Det har jeg lidt svært ved at forene mig med.

I dag…

fik jeg tidligt fri fra arbejde, solen skinnede, jeg fik skrevet min digtsamling færdig, min lillebror fik hans motorcykelkørekort og Danmark er videre til 1/8-finale ved VM!

JA en dejlig dag 🙂

Jeg er også i gang med et andet skriveprojekt, som omhandler en bog, og måske kommer jeg på et tidspunkt til at vise små uddrag af den herinde på siden. Min tid går meget med de projekter i disse uger, så jeg har forsømt mine skriverier herinde lidt.

Men en kort update herfra og nu vil jeg hoppe i seng!

Alene

Når jeg skriver digte, er det altid prosadigte, aldrig digte som rimer. Men jeg skrev et digt i går, hvor jeg prøvede at bruge rim, som en ny kreativ måde at sammensætte mine ord på – 2. vers’ sidste ord rimer på 4. vers’ sidste ord i alle 4 strofer. Det hedder “Alene” og det er både et ærligt, sjovt og enkelt digt.

At være alene

Det lyder ensomt

Men det er det ikke

Ej heller kedsomt

 

At være alene

Her er der harmoni

Ingen spørgsmål

Ingen stressende energi

 

At være alene

Er for mig en værdi

Et livsvilkår i min hverdag

Her bliver jeg kreativ og fri

 

At være alene

Hjælper mig til at trække vejret med ro

Det giver mig energi, når jeg skal være social

Sammen med andre, kan jeg nu være mig selv tro

Min egen digtsamling

Jeg er igang med at skrive en digtsamling. Det er både mine gamle -og nye digte, som bliver samlet i den.

Min intro til digtsamlingen lyder således:

Jeg er én tanke, én følelse fra at føle angst

Det er den sætning, mine digte tager afsæt i. Mine digte udtrykker og viser, de hårdeste perioder af mit liv med angst og tager jer med til der, hvor jeg er nu. Jeg kan have dage, hvor ovenstående sætning stadig gælder, men de dage er der heldigvis ikke ligeså mange af mere.

Søvnløs

At ligge søvnløs en hel nat er noget, jeg kender alt for godt. Det er heldigvis et stykke tid siden, jeg sidst har haft sådan en nat. Men når jeg har de nætter, er jeg ved at blive sindssyg. Jeg kan ligge fra kl. 23 til kl. 5-6 stykker og bare vende og dreje mig med tankemylder og stress over, hvad klokken mon nu er. Timerne går ubarmhjertigt videre mod morgenen og det ender altid med, at jeg tilsidst står op helt ked af det over en nat uden søvn. Den værste søvnløshed jeg engang oplevede var, da jeg havde 5 nætter i træk, hvor jeg ikke fik sovet mere end sammenlagt 6 timer fordelt over de 5 nætter. Det var forfærdeligt og jeg nåede at udvikle en angst for, at jeg ikke kunne falde i søvn, hvilket slet ikke hjalp på min søvnløshed. Jeg lå i min seng med en stressfølelse i hele kroppen, bankende hjerte, tankemylder og katastrofetanker om; at nu ville jeg sikkert dø af søvnmangel eller ihvertfald blive sindssyg – Det skete heldigvis ikke 🙂 Jeg har heller ikke haft en lignende søvnløshedssituation siden. Men aftener/nætter hvor der går et par timer, før jeg falder i søvn, det er ikke en sjældenhed for mig.

Jeg er meget afhængig af min søvn, jeg skal helst have mellem 8-10 timers søvn hver nat ellers bliver min angst altid værre. Det er bare lidt svært, når jeg også er et B-menneske og først kan sove tidligst efter kl. 23 og helst sover til kl. 10 i weekenden, men i hverdagen skal jeg op ved 7 tiden, så ofte får jeg kun 7 timers søvn i hverdagen og det er bare for lidt.

Godt det nu er fredag og jeg kan sove, lige til jeg vågner helt af mig selv de næste to dage. At vågne kl. 10 og derefter ligge i min seng så længe jeg vil, det er fantastisk. Derfor går der nok også nogle år, før jeg bliver mor, for når jeg endelig sover, så elsker jeg det virkelig.

 

Få det nu gjort!

Her kommer et indlæg, som minder meget om et typisk blogindlæg, men det er faktisk ret sjovt at få de ting ned på skrift, som jeg ofte siger til mig selv, jeg skal få gjort, men som jeg inderst inde godt ved, ikke kommer til at ske.

Måske kan det her indlæg faktisk hjælpe mig til at få gjort nedenstående ting:

  • Rydde op i mine billeder på min computer og få lavet mapper + gemme dem på et USB stik, hvis nu min gamle computer ikke vil tænde mere, hvilket nok bliver en realitet en dag.
  • Rydde op i mine billeder på min telefon!! Der ligger så mange billeder på den…. Et uoverskueligt projekt, det samme med computeren.
  • Få ryddet op i mit og Sebastians rodeskab, altså det skab, hvor vi bare har lagt alle mulige ting ind og nu flyder det rundt, der er ikke styr på noget af det. Der ligger b.la. søm, gavepapir, gavebånd, min gamle telefon, en hammer, støvsugeposer, noget af Sebastians tøj, mine skolebøger, nogle sko, fødselsdagskort, sengetøj og mange forlængerledninger (jeg ved ikke, hvorfor vi har alle de forlængerledninger eller hvor de kommer fra, det er lidt af et mysterium).
  • Gøre køleskabet rent… det har jeg sagt til mig selv hver dag den seneste måned.
  • Få nu købt den cykelhjelm! Har jeg sagt til mig selv det seneste halve år.
  • Spar nogle penge op i stedet for at blive ved med at købe tøj, en sætning jeg har sagt til mig selv i 10 år efterhånden.
  • Få hængt de gardiner op i stuen (det er Sebastians projekt faktisk) også fjernsynet, som skal op på væggen i stedet for at fylde halvdelen af vores stue, en stue som er på omkring 5-6 kvm.
  • Få plantet min ene plante over i en større krukke.
  • Købe nogle planter til altanen, så den kan blive hyggelig… problemet er bare, at jeg ofte glemmer at passe mine planter. Jeg har to indenfor, som bliver overset lige rigeligt fra min side af (planten som står i en for lille krukke og en lille ananasplante), heldigvis er Sebastian god til at huske at vande dem begge.

Ovenstående opsummerer meget godt, de ting der står på min mentale ”to-do liste”, som jeg aldrig får gjort. Måske bliver næste uge ugen, hvor det sker eller måske ikke…

Søndagstanker

Jeg skriver og læser utrolig meget for tiden og det giver mig inspiration til nogle forskellige idéer og projekter, som jeg vil prøve at kaste mig ud i. Jeg bliver glad, når jeg er inde i en periode, hvor jeg skriver meget. Førhen skrev jeg for det meste kun, når jeg var fyldt i hele kroppen og hovedet af angst. Det var som om, jeg skrev bedre, når jeg havde psykisk ondt.

I dag skriver jeg heldigvis ligeså godt, når jeg er glad. Der kommer nogle andre skriv og idéer ud af at skrive, når jeg er glad. Det er ret smukt at se den forskellighed mine skriv har, når jeg er i en glad periode og når jeg er i en periode med mere melankoli i mit sind. Det lyder så dramatisk, men jeg synes mange af mine mest kreative og bedste skriv, er blevet født af den melankolske lyd, som mit angstsind har båret præg af i perioder.

Det er rart at opleve kreativiteten stadig spirer på trods af, at jeg heldigvis ikke har angst så ofte mere. Det er faktisk en lettelse, at opleve kreativiteten kan flyde ligeså let, når jeg har det godt indeni. Det lyder måske lidt underligt, men jeg har været vant til, at jeg flygtede ind i en skriveverden, når jeg havde ondt, det var der, jeg ofte søgte tilflugt. Her kunne jeg handle mig ud af min angst ved at skrive, få luft under mine tanker, så de ikke klæbede sig for meget fast til mit sind.

Tanker har jeg altid haft mange af. Da jeg var 13 år, var jeg sikker på, jeg ville have det meget bedre, hvis jeg ikke kunne tænke så meget. Jeg følte, mine tanker ødelagde min glæde. Her hjalp ordene på skrift mig. Dengang jeg skulle forklare mine forældre, at jeg havde angst og hvordan det føltes, så skrev jeg det også ned. Jeg synes, man kan få flere nuancer og detaljer på skrevne ord en sagte ord. Her har jeg tid til at tænke mig om inden, jeg lader noget komme ud, det har man ikke altid tid til i en samtale. Samtaler skal nogle gange gå så hurtigt, her når man at blive afbrudt, før man overhovedet har fået sit budskab frem. Sådan er det heldigvis ikke, når man skriver, der kan jeg tage det roligt og få mine budskaber frem i mit tempo.

Opvaskesæbe, digte og Johnny Depp

Jeg kom hjem fra arbejde for halvanden time siden og jeg har virkelig optur over, hvor meget jeg har nået i den halvanden time. Lige for hurtigt at nævne det; så har jeg vasket op (vasken var fyldt til randen med brugt service, jeg skal huske at købe opvaskesæbe, for vi er ved at løbe tør, eller rettere så er vi løbet tør) og mens jeg vaskede op, hørte jeg fredagens nye afsnit fra Fries before guys, jeg har sendt 2 jobansøgninger afsted, jeg har ryddet lidt op og skrevet på to digte til et projekt, jeg er gået igang med. Et virkelig spændende projekt, som jeg på et tidspunkt vil skrive mere om herinde.

Det hele er altså ret fedt for tiden, jeg har mange dage i træk, hvor jeg føler mig glad og varmen gør, at hverdagen føles lidt sommerferieagtig, selvom jeg først har sommerferie om 1 måned.

Senere skal jeg til Fredags Rock og høre Johnny Depp (og hans band). Jeg kender ikke deres musik, men det er lidt en sensation i sig selv, at jeg skal stå max. 30 meter fra Johnny Depp i aften(!). Om jeg kan lide musikken eller ej, så bliver det godt.

 

Fremtidstanker

Det er fjerde gang, jeg prøver at starte denne sætning, men jeg kan ikke rigtig få ordene ned i dag. Det er et stykke tid siden, jeg har haft det sådan. Men hvis jeg skal prøve at sætte et par ord på, hvad der fylder i mine tanker for tiden, så er det utrolig meget tanker om fremtiden – Hvad der skal ske arbejds -eller uddannelsesmæssigt og jeg ved det faktisk ikke, jeg ved bare, hvad der ikke skal ske, det fandt jeg ud af i går. Men jeg er sikker på, at det er meget sundt at stoppe op en gang imellem og trække vejret dybt ned i maven, mærke efter og tænke over, hvad der gør en glad. Lige mærke livet her og nu inden man bliver revet alt for meget med af hverdagens travlhed med fuldtidsjob og praktiske gøremål, som ofte fylder lidt for meget.

Jeg synes, det er en vigtig snak, at vi prøver at udfordre den måde, vi arbejder på. Jeg synes personligt ikke, det er optimalt, at skulle arbejde fra kl. 8-16 fem dage om ugen. Jeg bliver hurtigt stresset, det er et mén af den angst, jeg har haft i mange år. Den sidste periode med fuldtidsarbejde og eksamen har resulteret i, at mit hjerte er begyndt at slå dobbeltslag igen og så ved jeg, at det hele går for hurtigt og at jeg ikke lytter nok til mig selv og min krop.

Jeg vil gerne være med til at udfordre den måde, vi har indrettet vores arbejdsliv på, for jeg tror ikke, det nødvendigvis behøver at være sådan. Jeg vil tage min tanke -og skriveproces med mig ud i livet og forhåbentligt, finder jeg snart ud af, hvad jeg vil bruge de næste par år på.

Glade sommerdage

Glade sommerdage er der virkelig mange af for tiden. Jeg nyder det og har allerede samlet mig en stor stak gode minder den seneste måned, hvor solen har skinnet hver dag.

Min ældste lillebror fejrede sin fødselsdag i weekenden på min og Sebastians tagterrasse. Han havde inviteret alle hans venner herhjem og hele aftenen drak vi gode drinks, grillede og hyggede. Lige pludselig stod min far der også, han kom forbi på et kort visit, som en overraskelse med pandekager og is til os alle. Det var en af de aftener, man aldrig glemmer, en af de aftener hvor lykken kan mærkes bag hvert et grin og smil.

Min yngste lillebror var også med og vi fik ham ud på hans første bytur i København, det var så sjovt! Vi tog på min nye yndlingsbar Eldorado, en mexicansk inspireret bar, som ligger på Nørregade i indre by. Jeg har kun været der to gange, men begge gange har været en succes. De fleste dansede, vi spillede kort, drak Pina Colada og havde en kæmpe fest.

Imorgen skal jeg på arbejde, men det gør ikke noget, for jeg har en kaffedate med min søde kollega, og tirsdag har jeg allerede fri igen. Yes!